Treurige Oranje-cijfers na verlies tegen Frankrijk

Gepubliceerd op 26 maart 2016 om 15:43

Bondscoach Danny Blind heeft het Nederlands elftal en zichzelf tegen Frankrijk niet kunnen behoeden voor dramatische historische cijfers.

cid208994_WillemsVI05_1180_NED_580x310-1.jpg

Blind is na het slechte resultaat tegen Frankrijk (2-3) een van de drie Oranje-bondscoaches die vier van zijn eerste zes wedstrijden verloor. Jaap van der Leck (1949-50) en Guus Hiddink gingen hem voor met eenzelfde treurige start. Blind is de eerste bondscoach sinds Elek Schwartz in 1961 die zijn eerste drie thuisduels heeft verloren.

Voor het Nederlands elftal waren er meer treurige cijfers. De slechte beurt tegen Frankrijk was namelijk de vierde nederlaag op rij in eigen land. Een dergelijke reeks was niet meer voorgekomen sinds 1953.

Twintig jaar daarvóór kende het Nederlandse elftal een nog dramatischer reeks in één stadion. In het Olympische Stadion werd zes keer op rij verloren, waar de teller in de Arena nu staat op vier verliesbeurten.

De treffer van Antoine Griezmann was de duizendste die Oranje moest incasseren in de interlandgeschiedenis. In 1905 was een eigen doelpunt van Ben Stom in de wedstrijd tegen België de eerste tegentreffer van Nederland.

http://www.vi.nl/ Foto VI

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.