Waterreus: 'Ik had moeite met de Cruijff die wéér voor die slagboom stond'

Gepubliceerd op 1 april 2016 om 15:11

Ook Ronald Waterreus is flink geschrokken van het overlijden van Johan Cruijff. De voetbalanalist was in de afgelopen jaren regelmatig kritisch op de voetballegende, Ajax en de Fluwelen Revolutie in de Arena. Voor de persoon Cruijff heeft Waterreus altijd respect gehouden, zo stelt hij.

media_xll_3692056.jpgZelf heb ik in het recente verleden regelmatig kritiek geuit op Cruijff. Niet op de voetballer, vanzelfsprekend. En ook zeker niet op de mens. Want in de twee keer dat ik hem heb ontmoet, was ook ik onder de indruk van zijn warme en optimistische persoonlijkheid. Ik had moeite met de Cruijff die voor de zoveelste keer voor die slagboom van de Arena stond. Moeite met die door hem geïnitieerde Fluwelen Revolutie, die alles was behalve fluweel', schrijft Waterreus in zijn column in Voetbal International. 

'Maar eigenlijk vooral met zijn lakeien. De mannen die hun identiteit ontleenden aan de status van Cruijff. Die alles van hem maar voor zoete koek slikten en deden doen voorkomen alsof die revolutie een groot succes is geweest', vervolgt de voormalig PSV-goalie. 'Dat ging me op een bepaald moment zo tegenstaan dat ik bij Studio Voetbal nog eens geroepen heb dat ze de club Ajax beter op kunnen heffen. Was in Amsterdam niet iedereen het mee eens, geloof ik…'

http://www.ajaxprimeur.nl/ Foto: AjaxPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.