De Boer: "Of hij de komende jaren dé spits van Ajax kan zijn? Ik denk het wel"

Gepubliceerd op 1 april 2016 om 15:25

De ziekenboeg van Ajax stroomt langzaam maar zeker leeg. Davy Klaassen kan zondag in actie komen in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, terwijl Kenny Tete op de weg terug is. Frank de Boer ziet ook dat Arek Milik er steeds meer aankomt

large_9951786c25b37020e14d3dcb01ca86a734a26306-1.jpg

De Poolse spits was niet geblesseerd, maar heeft zich de laatste weken eindelijk bewezen als een doelpuntenmaker. "Ik denk vooral dat hij balvaster is geworden", zegt De Boer vrijdag op de persconferentie. "Dat is een heel belangrijk aspect. Ik denk dat hij dat op dit moment veel en veel beter doet. Want dat hij kan scoren wisten we al."

Vindt de Ajax-trainer dat Milik onderschat wordt? "Nee hoor, wij hebben altijd hoge eisen, Ajax zijnde. Hij doet altijd z'n stinkende best. maar iedereen moet keihard knokken en vechten voor z’n plekje. Uiteindelijk bepaal je zelf of je erin staat", zegt hij. "We weten allemaal dat hij verschrikkelijk goed kan zijn, vooral met z'n linkerpoot. Of hij de komende jaren dé spits van Ajax kan zijn? Ik denk het wel."

Ook Klaassen en Tete kwamen ter sprake. De aanvoerder heeft geen last meer van zijn knie, terwijl de rechtsback weer volop meetraint. "Tete zit dicht bij een wedstrijd. We moeten kijken of we onderling wat meters kunnen maken. Hij staat er goed voor. Misschien zit hij volgende keer gewoon bij de selectie", aldus De Boer, die weer kan beschikken over Klaassen. "Hij is door twee, drie dagen rust hersteld en heeft volledig kunnen meetrainen."

http://www.ajaxprimeur.nl/ Foto: AjaxPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.