Gudelj: "Wilde me daar niet aan storen, maar sommige dingen krijg je toch mee"

Gepubliceerd op 2 april 2016 om 09:05

Als het aan Nemanja Gudelj ligt, herdenkt Ajax clublegende Johan Cruijff op een fantastische manier tegen PEC Zwolle. Puntenverlies zou een flinke smet zijn, zo beseft de Serviër, die nog even terugkeek op de topper tegen PSV.

large_d937c64d7fcfcdafc7d55c19d011963ed38855ab-1.jpg

Ajax won in Eindhoven en deelde zodoende een flinke tik uit. In aanloop naar het duel werd PSV tot favoriet gebombardeerd. "Maar wij wisten beter. We waren overtuigd en getergd", aldus Gudelj in Het Parool. "Ik wilde me daar niet aan storen, maar sommige dingen krijg je toch mee. De kritiek op Ajax is niet altijd terecht. Althans, ik ben het er niet altijd mee eens. Dan smaakt zo'n overwinning extra zoet."

Vervolgens paste Gudelj voor Servië, zag hij Frank de Boer een zware blessure oplopen en overleed Johan Cruijff tijdens een oefenduel van Ajax. "Ik dacht dat de trainers ergens onenigheid over hadden. Toen riep Hennie Spijkerman ons bij elkaar. Het was ernstig, zei hij. Ik dacht eerst aan een aanslag. Het was twee dagen na Brussel. Toen vertelde hij van Johan Cruijff. Zijn overlijden is een schok voor de voetbalwereld en zeker voor Ajax."

"Ik heb hem nooit ontmoet op de club, maar toch was hij er op de één of andere manier altijd. En dat zal zo blijven", vertelt Gudelj over Cruijff, die zondag bij Ajax - PEC herdacht wordt. "We willen deze wedstrijd winnen, voor Johan Cruijff, voor Ajax, en daarna ook de titel."

http://www.ajaxprimeur.nl/ Foto: AjaxPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.