De Boer gaat uit van 'het ergste': "Dat heb ik de groep vandaag kenbaar gemaakt"

Gepubliceerd op 2 april 2016 om 09:15

Frank de Boer gaat uit van het ergste scenario: PSV wint vanaf nu alles in de Eredivisie. De trainer van Ajax denkt dat dát de juiste insteek is voor zijn ploeg, om dit seizoen de schaal binnen te slepen.

large_dd2bd314db8e05d0e4ae1ea40e0a6ddb12e0a518-1.jpg

"Over zes wedstrijden ben je kampioen, lees ik steeds. Dat is een feit als je alles wint, ja", begint De Boer tegenover Ajax Life. "Ik heb de groep vandaag kenbaar gemaakt dat we van wedstrijd tot wedstrijd moeten leven. Als je alles in eigen hand wilt houden, moet je zorgen dat je zes keer wint'', aldus De Boer die vervolgt: "Als je averij oploopt, moet je hopen dat PSV ook iets morst. Maar we moeten uitgaan van het ergste scenario: PSV wint alles. Dan moeten wij dat ook doen."

Zo'n drie weken terug werden er twee punten verspild in eigen huis, toen er met 2-2 gelijk werd gespeeld tegen NEC Nijmegen. Een wijze les voor De Boer en zijn mannen? "Natuurlijk, je kunt een keer onderuit gaan. Maar het gaat om de manier waarop. Tegen NEC speelden we niet goed", aldus De Boer. "Je moet elkaar na afloop in de ogen kunnen kijken en zeggen: we hebben er alles aan gedaan!", besluit de keuzeheer.

http://www.ajaxprimeur.nl/ Foto: AjaxPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.