Ajax geeft Cruijff waardig afscheid en heeft koppositie weer in handen

Gepubliceerd op 4 april 2016 om 08:32

Ajax heeft zondag voor een prachtig afscheid van Johan Cruijff gezorgd. Na een supportersmars en een minuut stilte wisten de Amsterdammers zonder al teveel moeite te winnen van PEC Zwolle (3-0).

De ploeg van Frank de Boer kwam al na twee minuten op voorsprong. Lasse Schöne, die de voorkeur kreeg boven Anwar El Ghazi, kopte al snel de bal achter doelman Mickey van der Hart.

In de veertiende minuut werd het spel stilgelegd om een minuut lang te applaudisseren. Daarna voerde Ajax het tempo weer op, met twee doelpunten voor rust als gevolg. Tweemaal was het Arek Milik die het net wist te vinden. Zijn eerste doelpunt van de dag kwam op aangeven van Riechedly Bazoer. De tweede treffer van de Pool schoot hij vanaf de rand van de zestien met zijn sterke linker binnen. Voor Milik was het de zesde wedstrijd op rij dat hij wist te scoren.

Nog voor rust was Milik dichtbij zijn hattrick, terwijl ook Amin Younes nog een kans kreeg. PEC Zwolle wist het Jasper Cillessen voor rust nauwelijks moeilijk te maken. In de tweede helft liet Ajax de teugels wat meer vieren. De Boer nam ook geen risico en wisselde Davy Klaassen en Riechedly Bazoer, die beide op scherp stonden. Gescoord werd er in Amsterdam na rust niet meer, waardoor de wedstrijd in een 3-0 overwinning eindigde

Door de overwinning staat Ajax weer bovenaan, met twee punten meer dan PSV. PEC Zwolle blijft negende in de Eredivisie. Volgende week neemt Ajax het op tegen hekkensluiter sc Cambuur.