Ajax dwingt respect af bij PSV: 'Als zij ook de laatste vier duels winnen...'

Gepubliceerd op 15 april 2016 om 15:07

PSV gelooft heilig in titelprolongatie. Met nog vier wedstrijden te gaan is de achterstand op koploper Ajax twee punten, maar Luuk de Jong blijft onverminderd strijdbaar.

large_09f7bb44ab98bcb25ae2323821921169bb046443.jpg

PSV heeft het niet meer in eigen hand, zeker ook door het feit dat de Eindhovenaren qua doelsaldo negen treffers achterlopen. "Klopt, het is dus hopen op puntenverlies van Ajax. Als zij ook de laatste vier wedstrijden winnen, hebben ze een heel goed seizoen gedraaid. En dan heb ik daar zeker alle respect voor", aldus De Jong in gesprek met de NOS.

Vorige week werd puntenverlies op het nippertje afgewend tegen Willem II, nota bene met tien man door een rode kaart voor Santiago Arias. "Ja, heel opvallend dat we die wedstrijden nog wonnen", vervolgt de aanvoerder. "Terwijl het gelijkstond, we hadden niet eens een voorsprong. Het zegt iets over de kwaliteit die we in het team bezitten. En over de werklust. We hebben alles voor elkaar over."

PSV speelt zaterdagavond tegen Roda JC, een dag later ontvangt Ajax FC Utrecht. De Jong: "Het zijn allemaal wedstrijden die je op papier niet zomaar gewonnen hebt. Het wordt nu een kwestie van wie er het beste met de druk kan omgaan. Want druk gaat er komen natuurlijk. Die gaat opgevoerd worden door de mensen en door de media. Wie daar goed mee omgaat, houdt het het langst vol."

http://www.ajaxprimeur.nl/nieuws  Foto: Ajax/Voetbalprimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.