Belletje van Ajax emotioneert: "Eigenlijk wil je in één keer ja zeggen"

Gepubliceerd op 16 april 2016 om 17:13

Lasse Schöne vertrok in 2012 naar Ajax en kende sindsdien goede en minder goede periodes in Amsterdam. In een interview op het digitale thuis van Ajax bespreekt de Deen zijn overstap en heeft hij het over de titelstrijd.

large_8cfa04bb2c6e70dd58b68aba4fd9017e7f87be4b-2.jpg

"Ik kon NEC in de zomer van 2012 transfervrij verlaten. Een tijdje ervoor kreeg ik vanuit Ajax een telefoontje van Tonny Bruins Slot.

Dat soort telefoontjes zijn natuurlijk altijd leuk." Of het lastig is om niet meteen 'ja' te zeggen? "Ja, dat was wel lastig. Ik moest in eerste instantie mijn emoties een klein beetje in bedwang houden want er viel nog veel te bespreken voordat ik echt ja wilde zeggen. Dat was gek, want eigenlijk wil je in één keer ja zeggen", zegt Schöne op de clubwebsite van Ajax.

Voordat Schöne zijn jawoord wilde geven, sprak hij met Frank de Boer. "Ik wilde eerst een gesprek met de trainer. Ik wilde weten wat zijn bedoelingen met mij waren. Hij zei dat het hem niet uitmaakte of je nu transfervrij overkwam of gekocht was van een grote club.

De beste spelers zouden spelen. Dat was fijn om te horen."
In de strijd om het kampioenschap zijn er nog vier wedstrijden te spelen. Ajax' opdracht: "Het is vooral hetzelfde doen als wat we het hele jaar al doen. We moeten niet ineens andere dingen gaan doen omdat we nu de laatste belangrijke wedstrijden gaan spelen. Ik vind het juist leuk om dit soort fantastische duels te spelen. Daar doen we het toch voor?!", aldus Schöne.

http://www.voetbalprimeur.nl/  Door: redactie VP Foto: 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.