Ajax herovert koppositie dankzij zege op Heerenveen

Gepubliceerd op 21 april 2016 om 16:18

Ajax is dankzij een zege op sc Heerenveen weer koploper in de Eredivisie. De Amsterdammers waren woensdagavond in het Abe Lenstra Stadion met 2-0 te sterk voor de Friezen.

Bij rust was het nog 0-0, maar daarna stelde Ajax door twee treffers van Arek Milik orde op zaken. De Pool maakte zijn eerste goal vanaf de strafschopstip.

Door de zege heeft Ajax weer evenveel punten (78) als PSV, dat dinsdag al met 2-0 te sterk was voor Vitesse. De ploeg van trainer Frank de Boer dankt de koppositie aan een beter doelsaldo (+56 om +50).

Over anderhalve week vervolgt Ajax de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Een week later wordt het seizoen afgesloten met een uitwedstrijd bij De Graafschap.

PSV speelt nog thuis tegen SC Cambuur en uit tegen PEC Zwolle.

Stijlvolle redding

Zonder Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi, het tweetal werd gepasseerd door De Boer, wist Ajax woensdagavond pas na twintig minuten Heerenveen-doelman Erwin Mulder echt te testen. De oud-keeper van Feyenoord redde op een schot van Davy Klaassen na een lage voorzet van de opstomende Mitchell Dijks.

Heerenveen had op dat moment al een aardige mogelijkheid gehad en het was aan een stijlvolle redding van Jasper Cillessen te danken dat Ajax niet op achterstand kwam. De doelman tikte een kopbal van Mitchell te Vrede ternauwernood tot corner.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Ajax wel meer grip op de wedstrijd en dat leverde nog een grote kans op. Thulani Serero, de vervanger Bazoer op het Amsterdamse middenveld, wist Milik te bereiken met een lage voorzet. Mulder leek geklopt door de inzet van de Poolse spits, maar de bal rolde naast.