Litmanen 'leerde' bij Ajax: 'Het zag er prachtig uit vanaf het veld'

Gepubliceerd op 28 april 2016 om 11:25

Het boek 'Litmanen 10' wordt vandaag officieel uitgebracht. Ajax1.nl mocht het boek al inzien en verzamelde enkele mooie uitspraken van Jari Litmanen uit zijn boek.

large_5a628aa8bc2ac77859558954dcfff1502afbacc4-1.jpg

In 1992 kwam Litmanen over van MyPa, een club in Finland waar slechts duizend man op de tribune zat. "Er kwamen 25.000 tot 30.000 mensen, van wie er zo’n 5.000 tot 10.000 al begonnen te zingen en mee te leven voordat de wedstrijd was begonnen. Sjaals, shirts, fakkels en andere rekwisieten zagen er prachtig uit vanaf het veld. Aan zingende supporters op de tribune was ik niet gewend; ik kreeg er altijd energie van. Ik wilde altijd mijn uiterste best voor ze doen", schrijft Litmanen in zijn boek. 

"Ik leerde om respect te hebben voor de supporters. Ik ben ze echt dankbaar voor hun steun en voor alles wat ik heb meegemaakt", vervolgt Litmanen, die nog regelmatig in een Ajax-shirt (of een shirt van Liverpool of FC Barcelona) verschijnt om mee te doen aan 'Legends-wedstrijden'. "Het geeft nog altijd een speciaal gevoel als je een Liverpoolshirt aantrekt en tegen bijvoorbeeld Manchester United voetbalt. Of als je in het shirt van Barcelona tegen Real Madrid speelt, om over het Ajax-shirt nog maar niet te spreken…", besluit Litmanen. 

Door: http://www.ajaxprimeur.nl/nieuws/ Foto: AjaxPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.