Ajax verloor titel op doelsaldo: 'In die wedstrijd hebben we de titel verspeeld'

Gepubliceerd op 28 april 2016 om 11:58

Dit jaar wordt de titelstrijd waarschijnlijk beslist op doelsaldo. In het seizoen 2006/2007 gebeurde dat ook en Ajax bewaart daar geen goede herinneringen aan. PSV werd dat seizoen namelijk kampioen, met één doelpunt verschil. Dat gebeurde onder meer door een 'misstap' van Henk ten Cate.

large_5c44c43c868e32da557c972385badee0bdd61296-1.jpg

Tijdens de voorlaatste wedstrijd van Ajax in het seizoen 2006/2007 kwam Sparta Rotterdam naar de Amsterdam Arena. De Amsterdammers namen al snel een 3-0 voorsprong, maar Ten Cate haalde verdediger Ogararu uit het veld. Op jacht naar doelpunten kwam Kenneth Perez in het veld. Het zorgde voor 3-2, maar uiteindelijk won Ajax met 5-2.

Yuri Rose stond namens Sparta in het veld. "Natuurlijk ging het hard in het begin, maar wie zegt dat het 7-0 geworden was als Ten Cate niet had gewisseld?", vraagt Rose zich af in gesprek met Metro. "Achteraf is het makkelijk praten. Thuis wonnen we eerder dat seizoen met 3-0 van Ajax. Volgens mij heeft Ajax dat meer pijn gedaan dan die twee doelpuntjes van ons in een wedstrijd die ze wonnen."

Ryan Babel speelde tegen Sparta zijn laatste thuiswedstrijd voor Ajax, voordat hij naar Liverpool vertrok. "Soms denk ik terug aan dat jaar. De titel hebben we niet verspeeld in dat duel met Sparta, maar op de laatste speeldag tegen Willem II. Ik kan mij ook niet herinneren dat die wissel onderwerp van gesprek was binnen de spelersgroep", besluit Babel, die nu speelt voor Al Ain. 

Ajax-trainer Frank de Boer is echter niet van plan om vol op de aanval in te zetten. "Henk ten Cate heeft dat een keer gedaan en dat ging faliekant mis. Ajax kreeg toen meteen twee goals tegen", vertelt de oefenmeester in Metro. De Boer doelt op Ajax - Sparta, waarin de Amsterdammers al snel op 3-0 kwamen. Ten Cate haalde toen verdediger Ogararu uit het veld en op jacht naar doelpunten kwam Kenneth Perez in het veld. Het zorgde voor 3-2, maar uiteindelijk won Ajax met 5-2.

Door: http://www.ajaxprimeur.nl/nieuws/ Foto: AjaxPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.