'Ik hoop wel dat iedereen zijn sportieve plicht vervult'

Gepubliceerd op 1 mei 2016 om 10:12

Met nog twee speelronden te gaan valt er nog niets te zeggen over welke ploeg er kampioen wordt in de Eredivisie. Ajax staat momenteel bovenaan, maar heeft evenveel punten en slechts een beter doelsaldo (+6) dan achtervolger PSV. De spanning neemt toe; iedere misstap kan fataal zijn.

8635963514035-1.jpgAjax speelt zondag thuis tegen FC Twente en volgende week uit tegen De Graafschap, terwijl PSV het nog opneemt tegen SC Cambuur (thuis) en PEC Zwolle (uit). Van Cambuur won PSV eerder dit seizoen al met 0-6. “We mogen blij zijn met deze spanning”, stelt Mister Ajax Sjaak Swart in gesprek met De Telegraaf. “Als je ziet hoe het er bijvoorbeeld in Frankrijk aan toegaat... Hier hebben we gelukkig niet één ploeg die de dienst uitmaakt, maar twee ploegen die dat doen. Dat is toch hartstikke leuk.”

Swart rekent en hoopt, natuurlijk, op een kampioenschap van Ajax: “Ik hoop wel, dat iedereen zijn sportieve plicht vervult”, benadrukt de voormalig aanvaller. “En dat Cambuur er ook voor blijft strijden als ze snel met 2-0 achter komen en dan gedegradeerd zijn. We moeten niet weer zoiets krijgen als een paar jaar geleden in de Champions League, toen Ajax werd uitgeschakeld door een 7-1 nederlaag van Dinamo Zagreb tegen Olympique Lyon.”

Oud-voorzitter Harry van Raaij van PSV is pessimistisch over de titelkansen van zijn favoriete ploeg: hij wijst erop dat Ajax tegen twee tegenstanders speelt die allebei geen belang meer hebben. Dat is niet helemaal waar, want De Graafschap zou de nacompetitie nog kunnen ontlopen. Dan moeten de Superboeren zondag wel winnen bij AZ en moeten Willem II en Excelsior niet winnen. Willem II speelt zondag thuis tegen Feyenoord, Excelsior tegen PEC Zwolle.

Door: Redactie FC Update Foto: FC Update

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.