'Kom niet met de trein naar eventuele huldiging Ajax'

Gepubliceerd op 6 mei 2016 om 13:56

Vanwege werkzaamheden is er dit weekend beperkt treinverkeer tussen Utrecht en Amsterdam. De NS roept Ajaxfans die naar een eventuele huldiging in het Arenapark willen komen op dit niet met de trein te doen.

Vanwege verwachte drukte op station Bijlmer Arena wordt aangeraden uit te stappen op Duivendrecht.

De oproep is bedoeld voor reizigers uit Midden- en Zuid Nederland die via Utrecht reizen. Rond Utrecht zijn dit weekend namelijk werkzaamheden, waardoor de wachttrijden volgens de NS 'aanzienlijk op kunnen lopen'. Dat zou vooral bij de terugreis een probleem worden.

Fans wordt daarom aangeraden met de auto naar het Arenapark te komen, waar volgens de NS genoeg parkeerplek is.

De beperkingen gelden niet voor supporters die vanuit het noorden van het land of Flevoland komen. Hen wordt vanwege de verwachte drukte op station Bijlmer Arena en metrostation Strandvliet wel aangeraden uit te stappen op station Duivendrecht.

Vuurwerk en fakkels
Voor de eventuele huldiging zijn diverse veiligheidsmaatregelen aangekondigd. Zondag geldt op het Leidse-, Rembrandt- en Thorbeckeplein een speciale voetbalverordening. Daarbij kan de politie controleren op vuurwerk, fakkels of 'gooimateriaal' (blikjes en flesjes) en is gezichtsbedekking verboden.

In de stad zal de wedstrijd zelf niet op grote schermen te zien zijn. In het Arenapark is inmiddels begonnen met de opbouw van het podium waar de huldiging plaats zal vinden.

Door Redactie Het parool: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.