De Boer haalt gram: "Ik zei toen tegen Veltman: ik ga een dure speler halen"

Gepubliceerd op 7 mei 2016 om 10:01

Aankopen van Ajax spelen een grote rol in de lonkende titel. Mike van der Hoorn is er één van. Omdat Toby Alderweireld in 2013 naar Atlético Madrid vertrok, haalden de Amsterdammers de verdediger op bij FC Utrecht. Frank de Boer betaalde bijna vier miljoen euro.

De Boer haalt gram: Ik zei toen tegen Veltman: ik ga een dure speler halen

De veelbesproken aankoop ging ook Joël Veltman aan. "Ik zei toen tegen Veltman: ik ga een dure speler halen, maar dat betekent niet dat jij automatisch op de bank terecht komt", zegt De Boer in het Algemeen Dagblad. Van der Hoorn kreeg telkens veel kritiek. Ook Ajax zelf was het mikpunt, omdat de dure aankoop terechtkwam op de bank.

Dit seizoen halen Ajax en Van der Hoorn hun gram. "Veltman won uiteindelijk die slag, maar dit seizoen is ook wel het bewijs dat je een brede selectie nodig hebt. Je wilt én de onderlinge concurrentie optimaal maken én je moet bij schorsingen of blessures niet alleen afhankelijk zijn van jeugdspelers", aldus De Boer. "Ik kies heel graag voor de jeugd, maar wel als ze er echt klaar voor zijn. Als dat niet zo is, kun je het die speler niet aandoen om hem al op te stellen. En dus uiteindelijk jezelf ook niet."

Door: Redactie ajaxprimeur.nl/ Foto: AjaxPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.