'Ajax gaat zonder Bazoer en mét Cerny op jacht naar landstitel'

Gepubliceerd op 7 mei 2016 om 09:47

Met een compleet fitte selectie werkt Ajax toe naar het kampioensduel van zondag. Frank de Boer lijkt geen redenen te hebben om zijn basiself te wijzigen. Wél moet hij drie spelers, die buiten de wedstrijdselectie vallen, teleurstellen.

'Ajax gaat zonder Bazoer en mét Cerny op jacht naar landstitel'

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Ajax op De Vijverberg wéér met Vaclav Cerny op rechts en Thulani Serero op het middenveld begint. Dat betekent dat De Boer geen beroep doet op Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer. El Ghazi was vorige week geblesseerd, maar Bazoer valt de laatste wedstrijden telkens buiten de boot.

Ook de rest blijft hetzelfde bij Ajax. Arek Milik staat in de spits, en wordt op links geflankeerd door Amin Younes. Het middenveld bestaat naast Serero verder uit Davy Klaassen en Nemanja Gudelj. Mitchell Dijks, terug van een schorsing, speelt weer als linksback. Hij vormt samen met Nick Viergever, Mike van der Hoorn en Joël Veltman de defensie.

De Graafschap treedt zo goed als zeker met het sterkst mogelijk elftal aan. "Over één positie twijfel ik nog", zegt trainer Jan Vreman in De Telegraaf.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Cillessen; Dijks, Viergever, Van der Hoorn en Veltman; Gudelj, Klaassen, Serero; Younes, Milik en Cerny

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Jurjus, Will, Straalman, Van de Pavert, Cicek; Smeets, Diemers, Koolhof, Driver; Vermeij en Peters.

Door: Redactie ajaxprimeur.nl/ Foto: AjaxPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.