Titelstrijd nadert climax: wordt Ajax of PSV kampioen?

Gepubliceerd op 8 mei 2016 om 12:53

Aan het eind van de middag weten we het: heeft Ajax op De Vijverberg de titel behaald of verstiert De Graafschap het feest van de Amsterdammers en gaat titelverdediger PSV met het kampioenschap aan de haal?

Naamloos-46.png

Ajax heeft vanaf 14.30 aan een zege op de nummer zeventien van de Eredivisie hoogstwaarschijnlijk genoeg om onder leiding van trainer Frank de Boer (op de foto met collega Phillip Cocu) voor de vijfde keer kampioen te worden in zes jaar. PSV zal gezien het mindere doelsaldo (+54 om +60) dan een monsterzege moeten neerzetten op bezoek bij PEC Zwolle nog eerste te worden in de Eredivisie.

Op voorhand is die kans niet groot. PEC won thuis al vijf competitieduels op rij en was begin vorig seizoen nog met 3-1 te sterk voor PSV. De andere twee duels sinds de Zwollenaren terugkeerden in de Eredivisie, wonnen de Eindhovenaren nipt (1-2). Daartegenover staat dat Ajax de laatste vijf keer bij De Graafschap altijd met ruime cijfers zegevierde én zijn laatste uitduels dit seizoen stuk voor stuk winnend afsloot.

Bij puntenverlies van Ajax kan het hele doelsaldo-scenario natuurlijk in de ijskast. De hoop van PSV is dan ook gevestigd op een stunt van De Graafschap. Maar dan moet het zelf wel nog even winnen van het nog om Europees voetbal strijdende PEC. Wat denken jullie? Wordt Ajax tijdens de 34ste speelronde kampioen of trekt PSV alsnog aan het langste eind?

Door: Redactie VI.nl Foto: VI

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.