DE BOER STOPT BIJ AJAX

Gepubliceerd op 12 mei 2016 om 10:35

Bij Ajax staat komend seizoen een nieuwe trainer voor de groep. Frank de Boer (45) liet de directie van Ajax weten zijn tot medio 2017 lopende contract niet uit te dienen en licht de spelersgroep vandaag in over zijn besluit.

Naamloos-94-1.png

Peter Bosz is bij Ajax nummer één op het lijstje met mogelijke opvolgers van De Boer, die in 2011, 2012, 2013 en 2014 landskampioen werd. De oud-coach van Vitesse staat momenteel onder contract bij Maccabi Tel Aviv, waar Jordi Cruijff als technisch directeur aan het roer staat.

Met het vertrek van De Boer komt dus een einde aan het sprookjeshuwelijk tussen de ex-international en de Amsterdamse club, dat in december 2010 werd ingezegend.

Voor het rampzalige duel met De Graafschap, waardoor Ajax vorige week de titel verspeelde, besefte De Boer al dat een vertrek voor alle partijen het beste was. De beelden na de wedstrijd in de spelersbus vertoonden overeenkomsten met die van Frank Rijkaard na de onnodige uitschakeling op het EK in 2000.

Dat de aankondiging definitief te vertrekken nog zolang op zich liet wachten, had niks met twijfels bij de trainer of eisen om wel aan te blijven te maken. Maar met de planning rond het eerste elftal. De selectie was drie dagen vrij en De Boer wilde zijn spelers het nieuws zelf vertellen. Morgen reist hij ’gewoon’ mee naar China.

 

 
Door Redactie Telegraaf.nl/Telesport

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.