De Boer: 'Nu nog niet'

Gepubliceerd op 18 mei 2016 om 15:30

SHENYANG - Hij lachte even als een boer met kiespijn, toen hem werd voorgelegd dat het prettig is met een overwinning bij Ajax af te zwaaien.

Ajax-trainer sluit toekomstige job in China niet uit

Frank de Boer leidde dinsdag zijn laatste training als coach van Ajax.

Frank de Boer maakt zich na het debacle tegen De Graafschap niet meer schuldig aan bravoure. Zelfs niet als vanavond het zwakke Chinese Liaoning Whowin – toevallig net als de Achterhoekers óók de nummer voorlaatst, maar dan van de Chinese eredivisie – de tegenstander is.

Veel plezier

De commerciële trip door China had een bonus voor een geslaagd seizoen moeten zijn, maar na het Drama van de Achterhoek stapte De Boer met een heel ander gevoel het vliegtuig in. „Het blijft jammer dat het niet is geëindigd zoals we hadden gehoopt. Maar goed, dit is dan mijn laatste kunstje, het einde van een mooie periode bij Ajax. Ik kijk evengoed met heel veel plezier terug.”

China

Waar zijn toekomst als trainer ligt weet De Boer nog niet, maar wel dat die niet in de communistische volksrepubliek ligt. „Misschien dat ik hier in de toekomst nog eens aan de slag ga, het is een land met veel potentie, maar nu nog niet. Zoals ik mezelf ook niet op korte termijn in landen als Qatar of Saoedi-Arabië zie werken.”

Door redactie Telegraaf: Foto: AFP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.