Klaassen: "Visie Bosz komt overeen met Cruijff"

Gepubliceerd op 27 mei 2016 om 09:50

Davy Klaassen vindt dat Ajax er goed aan heeft gedaan om Peter Bosz aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer.

In gesprek met De Telegraaf laat de aanvoerder van Ajax weten blij te zijn met de keuze voor Bosz.

images1-9.jpg"Ik denk dat het een goede keus is. Dat Bosz het werd, was niet heel verrassend, want zijn naam zong al een aantal weken rond. Het is goed dat er nu duidelijkheid is. We kunnen met zijn allen volle kracht vooruit."

Het zal even wennen worden nu Frank de Boer niet meer aan het roer is in Amsterdam, beseft ook Klaassen. "Natuurlijk vond ik het jammer dat Frank de Boer wegging. Maar hij zei zelf in zijn afscheidspraatje dat dit het beste voor iedereen was. Met de A1 erbij heb ik zeven à acht jaar onder Frank getraind."

De sentimenten bij een deel van de Ajax-aanhang, gezien het Feyenoord-verleden van Bosz, zal volgens Klaassen geen heel grote rol spelen. "Mijn broer is een grote Feyenoord-fan, dus ik ken de gevoeligheden wel. De achtergrond van Bosz is misschien in het begin voor een paar fans van Ajax lastig. Maar als de trainer goed presteert, stappen ze daar wel overheen."

Ook verwacht Klaassen weer vermakelijk voetbal in de Amsterdam ArenA. "Hij heeft laten zien aanvallend, dominant en attractief voetbal te spelen. Zijn idee is om het publiek te vermaken. Hij is dus een trainer die bij Ajax past. Jordi Cruijff heeft hem ook niet voor niets naar Maccabi Tel Aviv gehaald. De visie van Bosz komt overeen met die van Cruijff, dus dat zit wel goed."

Door:  Goal.com Foto: Goal.com

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.