Vak410 stopt ermee vanwege gedwongen verhuizing

Gepubliceerd op 3 juni 2016 om 13:57

Vak410 gaat niet akkoord met de gedwongen verhuizing naar de Zuidzijde van de Arena. De fanatieke supportersgroep heft zichzelf daarom op, staat donderdagavond in een verklaring op de website.

Vak410 stopt ermee vanwege gedwongen verhuizing

De sfeermakers denken op Zuid1, waar de oude F-Side zit, hun 'unieke karakter' te verliezen.

"Na lang wikken en wegen en het voeren van vele gesprekken met elkaar zijn we tot de conclusie gekomen dat dit voor ons niet mogelijk is. Het unieke karakter wat Vak410 eigen was zal in onze ogen verdwijnen," staat in zo valt te lezen.

Afgelopen april werd bekend dat Ajax van de Zuidzijde een staantribune maakt, een langgekoesterde wens van supporters. Vak410 zou in de nieuwe opzet moeten verhuizen naar deze tribune.

Veiligheid is het belangrijkste argument voor Ajax om Vak410, dat in de hoek op de tweede ring huisde, een andere plek in het stadion te geven. Volgens het Ajaxbestuur gebeurt het regelmatig dat bier, vuurwerk en andere voorwerpen op de eerste ring belanden.

Sfeer
Volgens Vak410 hoeven Ajacieden niet te vrezen dat de sfeer verdwijnt in de Arena. "Met het verdwijnen van Vak410 zal er ruimte komen op Zuid 1 om initiatieven op te starten. Wij zijn ervan overtuigd dat de sfeer, zoals wij die jaren gecreëerd hebben, zal blijven voortbestaan op Zuid 1." 

"Samen met de F-Side zullen er acties komen en ook het podium en geluidsinstallatie zullen naar beneden gaan komend seizoen. Een club als Ajax hoort gewoon een fanatieke tribune te hebben en daar gaan we samen voor zorgen."

Door Redactie Het parool/ Sport: Foto: ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.