Transferzomer Ajax: verdediger, rechtsbuiten, wél Huntelaar, géén Zahavi

Gepubliceerd op 4 juni 2016 om 00:14

Hoe wordt Ajax aankomend seizoen wél kampioen van Nederland? Over deze vraag buigt naast de technische leiding van de Amsterdammers, ook AjaxPrimeur zich. Waar het voorbije seizoen de titel maar nipt aan PSV werd gelaten, denken wij dat Ajax met het invullen van de volgende posities de titel weer herovert. Marc Overmars: actie!

Naamloos-1315.pngCentrale verdediger
Er mist achterin een ervaren rots in de branding. Een verdediger die als verlengstuk dient voor trainer Peter Bosz. Joël Veltman en Jaïro Riedewald zijn talentvol, maar daarmee redt Ajax het niet, zoveel is wel gebleken. Vorig jaar probeerde Ajax het al met John Heitinga, maar dat liep uit op een fiasco. Daarom denken wij dat Ajax opnieuw een poging moet wagen bij een ervaren centrale verdediger. Transfervrij zijn er veel opties, waaronder deze: Nicolas N'Koulou (26 jaar, vraagt wel vier miljoen aan tekengeld), Roman Neustädter (28, loopt uit zijn contract bij Schalke 04) en de Franse reus Christopher Samba (32, mag vertrekken bij Dinamo Moskou).

Rechtsbuiten
Het was op de rechtsbuitenpositie maar wat aanmodderen het voorbije jaar. Anwar El Ghazi begon uitstekend, maar zakte weg. Václav Cerný toonde zijn talent de laatste weken, maar is net als El Ghazi nog te onevenwichtig. Zou Steven Berghuis geen heerlijke speler zijn voor Ajax? Namens Oranje deed hij het tegen Polen uitstekend en hij wil zich ongetwijfeld revancheren voor het mislukte Premier League-jaar bij Watford. Andere mogelijkheid is Jeremain Lens. De aanvaller van Sunderland heeft een Ajax-verleden en brengt als bijkomend voordeel veel ervaring mee. Daar kunnen El Ghazi en Cerný alleen maar van leren.

Spits
Ten slotte: een spits. Natuurlijk, we hebben Arek Milik, maar ervan uitgaande dat hij vertrekt deze zomer, zal Overmars wel een spits moeten aantrekken. Ajax zou al in onderhandeling zijn over het negentienjarige talent Mateo Casierra, maar dit is wéér een talent. Volgens de geruchten heeft Ajax interesse in een tweetal ervaren spitsen: Klaas-Jan Huntelaar en Eran Zahavi. Onze voorkeur gaat in dat geval uit naar Huntelaar. Hij heeft zich bewezen in de top, is een Nederlander, kent Ajax en is transfervrij. En laten we wel wezen; Huntelaar in een Ajax-shirt ziet er prachtig uit!

Door: Foto:ajaxprimeur/nieuws/ Foto: ajaxprimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.