De Mos is Ajax en Cruijff dankbaar: "Dat deed me wel wat"

Gepubliceerd op 4 juni 2016 om 00:31

Aad de Mos is Ajax en in het bijzonder Johan Cruijff dankbaar. De legendarische nummer veertien zorgde ervoor dat De Mos aan de slag kon als trainer van Ajax. De dood van Cruijff kwam dan ook aan bij De Mos.

Naamloos-1317.png"Ajax heeft me de kans gegeven om als nobody iemand te worden. Daar ben ik Ajax altijd dankbaar voor. Ik ben Johan Cruijff altijd dankbaar dat hij me de kans heeft gegeven die positie in te nemen. Daar heeft Cruijff wel voor gezorgd. Hij zei: bereid je maar goed voor, want als ik terug kom bij Ajax, ben jij hoofdcoach. Dat is ook gebeurd. Ik heb de cursus Cruijff vanaf dag een tot aan de laatste dag geïnhaleerd bij Ajax", zegt De Mos tegen Vice.

Toen De Mos het bericht over de dood van Cruijf binnenkreeg, moest hij een traan laten. "Ja. Ik zat op de fiets toen ik een whatsappje binnenkreeg. Ping. Als je op de fiets zit, is het moeilijk om whatsapp te lezen, dus ik fietste door. Toen hoorde ik hem weer af gaan, en nog een keer. Ping, ping, ping, ping, ping, ping. Dus toen ben ik afgestapt en las ik het. Dat deed me wel wat."

De Mos vervolgt: "Ik had het idee dat Cruijff niet dood kan gaan. Hij had zelf ook gezegd dat het de goede kant op ging. Dat het rust was en hij 2-0 voor stond. Dat was wel een tikkie. We zijn ook van dezelfde leeftijd. Ik ben een maand ouder dan hij. Dan zie je hoe kwetsbaar je langzamerhand wordt."

Door: Foto:ajaxprimeur/nieuws/ Foto: ajaxprimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.