Cillessen miste uitdaging bij Ajax: ''Daarin te veel laten liggen'

Gepubliceerd op 16 juli 2016 om 16:57

Voor zijn gevoel heeft Jasper Cillessen een jaar stilgestaan in zijn ontwikkeling. De doelman van Ajax en Oranje baalt van het feit dat de Amsterdammers afgelopen jaar geen Champions League speelden en dat het EK misgelopen werd.

Cillessen miste uitdaging bij Ajax: ''Daarin te veel laten liggen'

"We speelden geen Champions League, er was geen EK met het Nederlands elftal", vertelt de doelman in gesprek met Het Parool. "Dan moet je als sportman uitgedaagd worden door andere zaken. Daarin heb ik te veel laten liggen en dat mag niet meer gebeuren", aldus Cillessen, die met de overstap van NEC naar Ajax, het Champions League-voetbal, kampioen worden en het WK 2014 in Brazilië wél uitdagingen voor zijn kiezen kreeg. "Daar word je een betere keeper van."

Cillessen kijkt op tegen Bayern München-goalie Manuel Neuer. "Hij straalt een bepaalde rust uit die bijna neigt naar arrogantie. Hij is meester over de situatie. Edwin van der Sar had dat ook: hij liet keepen er heel simpel uitzien, maar dat kwam doordat hij de spelers vóór hem én zichzelf zo opstelde dat de tegenstander nauwelijks doelgevaar kon stichten: geen ruimte voor een schot, geen ruimte voor een voorzet, geen ruimte voor een steekbal."

Om het niveau van Neuer en Van der Sar te benaderen, moet Cillessen continu uitgedaagd worden. Daarom is het belangrijk dat Ajax zich plaatst voor de Champions League. Ook mag het WK 2018 absoluut niet worden misgelopen. "Dat zijn de podia waarop ik in deze fase van mijn carrière en met mijn ambitie eigenlijk niet mag ontbreken. Dáár gebeurt het."

Door:AjaxPrimeur/nieuws/ Foto: ajaxprimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.