'Twijfel slaat toe: Ajacieden hebben moeite om voetbalgeloof Bosz te adopteren'

Gepubliceerd op 19 juli 2016 om 08:38

Ajax is na tegenvallende resultaten in de voorbereiding flink teruggeworpen. De Amsterdammers moeten volgende week al aan de slag in de derde voorronde van de Champions League en de twijfel is toegeslagen.

Naamloos-2135.png

'Selectie heeft moeite om het voetbalgeloof van Peter Bosz te adopteren', kopt De Telegraaf dan ook. 'Van paniek is bij Ajax geen sprake. Maar na de derde nederlaag in vier duels is in de selectie van Bosz de twijfel toegeslagen', schrijft de krant. Doordat Ajax volgende week al in actie moet komen tegen PAOK Saloniki begint de tijd te dringen. En dat terwijl Bosz en zijn manschappen juist tijd nodig hebben.

Voor Ajax staan miljoenen euro's op het spel in de voorrondes van de Champions League. Uit de statistieken blijkt dat de visie van Bosz ook bij Heracles Almelo en Vitesse niet zomaar was doorgevoerd. Inmiddels is er volgens de krant lichte onrust binnen Ajax. 'Een aantal spelers ziet liever dat Bosz met het oog op de Champions League-wedstrijden extra zekerheid inbouwt.'

Het credo van Bosz luidt dat Ajax de tegenstander negentig minuten moet afjagen bij balverlies. 'De coach staat nu al voor een lastige beslissing: een (tijdelijke) concessie doen of onverstoorbaar doorgaan met het opleggen van zijn visie.' Ajax verloor van FC Liefering (3-4), speelde gelijk tegen amateurclub AFC (2-2) en verloor zaterdag op één dag tweemaal. Zowel AA Gent (0-2) als Krylia Sovetov (1-2) was te sterk op De Toekomst.

Door:AjaxPrimeur/nieuws/ Foto: ajaxprimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.