Uitschakeling Oranje baart zorgen: "Praten kunnen we goed in Nederland"

Gepubliceerd op 19 juli 2016 om 08:32

De vroegtijdige uitschakeling van Oranje onder 19 jaar op het EK in Duitsland komt hard aan. De pijnlijke nederlaag van maandag tegen de leeftijdsgenoten uit Frankrijk (5-1) toont aan dat de KNVB flink wat werk heeft te verzetten met hun plan 'de Winnaars van Morgen'.

Naamloos-2133.png

"Je ziet hoe groot het verschil is op veel vlakken", geeft technisch manager Jelle Goes van de KNVB toe in De Telegraaf. "Ik denk dat dit Frankrijk makkelijk meekan in de Eredivisie. (...) Deze weerstanden kom je in Nederland niet tegen. Daarom moeten we ons donderdag (in een play-off tegen Duitsland) ook plaatsen voor het WK onder 20 in Zuid-Korea volgend jaar. Dit is een enorme schop net onder knieschijf, die heel erg pijn doet, maar het is belangrijker welke veerkracht je na zo’n klap kan laten zien."

Op het EK kon bondscoach Aron Winter (foto) geen beroep doen op Donny van de Beek (Ajax) en Timothy Fosu-Mensah (Manchester United). De Ajacied verkoos de voorbereiding van zijn club boven het EK, terwijl Fosu-Mensah niet fit genoeg was. "Het is sowieso van belang, dat staat ook in het rapport 'Winnaars van Morgen, dat we de besten mét de besten tégen de besten willen zien. (...) We gaan daar na het toernooi nogmaals met elkaar over in gesprek", kondigt Goes aan. "Praten kunnen we goed in Nederland, maar misschien moeten we er ook gewoon nieuwe spelregels voor gaan bedenken, met consequenties."

Voor Ajax waren Gino Dekker, Carel Eiting, Abelhak Nouri en Deyovaisio Zeefuik actief op het EK.

Door:AjaxPrimeur/nieuws/ Foto: ajaxprimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.