Ajax verspeelt in slotminuut winst tegen Roda JC

Gepubliceerd op 14 augustus 2016 om 09:11

Al in de tweede speelronde van de competitie heeft Ajax punten verspeeld. Het elftal van trainer Peter Bosz kwam zaterdag voor eigen publiek tegen Roda JC niet verder dan een gelijkspel (2-2).

Tom Van Hyfte bezorgde Roda JC in blessuretijd een punt. Hij trof doel na een vrije trap, waarbij de Ajax-verdediging niet stond op te letten.

Toch kwam de gelijkmaker van de bezoekers uit Kerkrade niet als een verrassing. Ajax gaf veel te veel kansen weg voor eigen publiek. De defensie van de ploeg oogt in de openingsfase van het seizoen een stuk minder solide dan toen trainer Frank de Boer nog op de bank zat. Dat voorspelt weinig goeds voor de eerste ontmoeting van dinsdag met de counterspecialisten van FK Rostov in de play-offs van de Champions League.

Tot de treffer van Van Hyfte leek Kasper Dolberg de thuisploeg uit Amsterdam een zege te bezorgen. De achttienjarige Deen opende al na acht minuten de score, na goed voorbereidend werk van Jairo Riedewald en Davy Klaassen. Veel mooier was zijn tweede treffer in de laatste minuut van de eerste helft. Dolberg schatte een voorzet van Daley Sinkgraven beter in dan de verdedigers van Roda JC en gleed de bal in het doel.

Roda schoot voor rust slechts eenmaal op doel. Maar het was wel meteen raak. Adil Auassar profiteerde in de zevende minuut van de ruimte die de defensie van Ajax in de openingsfase van het seizoen regelmatig aan de tegenstander gunde.

Dolberg maakte indruk bij Ajax, net als tijdens het eerste duel met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. Toch moest hij na een uur wijken voor Bertrand Traoré, de beoogde aanvalsleider van Ajax die pas vrijdag op huurbasis van Chelsea overkwam. De spits uit Burkino Faso wist zijn debuut niet met een doelpunt te voorzien. De mogelijkheden die hij kreeg gingen in het zijnet en hoog over.

Bij Ajax debuteerde niet alleen Traoré. Centrumverdediger Davinson Sánchez maakte in zijn eerst duel een redelijke indruk als vervanger van de geschorste Joël Veltman.

Door Redactie AD Foto: ANP / Pro Shots