De Mos geeft Ajax positief advies: 'Doorverkopen voor véél meer dan 11 miljoen'

Gepubliceerd op 19 augustus 2016 om 11:57

Leon Bailey zou een uitstekende aanwinst zijn voor Ajax. Dat stelt Aad de Mos, analist en volger van de Belgische competitie. De Amsterdammers zouden een bod van elf miljoen euro hebben uitgebracht op de aanvaller van Racing Genk.

Naamloos-2529.png

"Hij is een echte buitenspeler, die op de flanken levensgevaarlijk is, maar ook achter de spits kan spelen", aldus De Mos tegen Ajax Showtime. "Hij doet dingen die zeer tot de verbeelding zullen spreken bij het Ajax-publiek (...) Ajax zou er goede zaken mee doen, want Bailey past er goed en de club kan hem zeker voor het twee-, drie- of viervoudige van elf miljoen euro doorverkopen."

De Mos blijkt groot fan van de negentienjarige Jamaicaan. "Bailey kan binnen- en buitenom en kan een back helemaal dol draaien en belachelijk maken. Hij heeft wel iets van Tscheu La Ling en Jesper Olsen. In Nederland is het bovendien makkelijker spelen dan in België, wat ik een moeilijkere competitie vind."

"Hij is die elf miljoen euro zeker waard", besluit de oud-trainer. "Je kunt niet alleen met Amin Younes en Anwar El Ghazi het seizoen in, je hebt er meer nodig. Ajax had meer verwacht van Robert Muric en Vaclav Cerny en Bailey is al erg volwassen voor zijn leeftijd. Nog een jaar Genk zou voor zijn ontwikkeling echter ook geen kwaad kunnen, want daar moet hij aan de bak in de competitie en in Europa."

Door:AjaxPrimeur/nieuws/ Foto: AjaxPrimeur

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.