Een daverende seizoenstart maakte Ajacied Anwar El Ghazi vorig seizoen Oranje-international. Kan de dreigende rechtsbuiten dat dit jaar weer flikken?

Gepubliceerd op 19 augustus 2016 om 12:35

Iedereen was nauwelijks terug van vakantie of EL Ghazi had er vorig seizoen al zes in liggen. De Ajacied, toen ook gewoon rechtsbuiten, begon het seizoen als een komeet: twee prachtgoals in de openingswedstrijd tegen AZ, een week later dubbele score tegen Willem II en ook eind augustus tegen ADO twee treffers van de rechtsvoor.

Naamloos-2545.png

Tijdje droog

Half oktober, toen El Ghazi zijn eerste twee interlands voor Oranje achter de rug had, stokte zijn teller bij Ajax. Hij maakte er in kalenderjaar 2016 nog drie en wacht nu, na twee speelronden in het nieuwe eredivisieseizoen, alweer sinds de 0-2 tegen PSV op 20 maart op een competitiegoal. Kan El Ghazi zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Willem II zijn productiviteit hervinden?

El Ghazi zal het dolgraag willen laten zien, want hij zit niet bij de voorselectie van bondscoach Danny Blind voor het WK-kwalificatieduel tegen Zweden en de oefeninterland tegen Griekenland. De Ajacied moet Steven Berghuis (Feyenoord), Luciano Narsingh (PSV) en Quincy Promes (Spartak Moskou) voor zich dulden.  

Rostov

Afgelopen dinsdag was El Ghazi, in de heenwedstrijd tegen FK Rostov in de voorronde Champions League, behoorlijk dreigend. Meerdere malen stelde hij zijn collega-aanvallers in staat doelman Dzhanaev op de proef te stellen, maar die Russische keeper keepte een uitstekende partij en frustreerde onder andere de nieuwe spits Bertrand Traoré met enkele knappe reddingen.

Peter Bosz is in de aanval nog zoekende: Amin Younes was tegen Rostov dreigend, maar nog niet helemaal fit voor negentig minuten en heeft Daley Sinkgraven en Matteo Cassierra als concurrenten. Bertrand Traoré liet zich woensdag gelden maar kwam niet tot scoren en Kasper Dolberg liet vorige week tegen Roda JC (2-2) met twee goals zien dat zijn vizier op scherp staat. Op één plek voorin is in ieder geval duidelijk wie daar elke keer moet staan: rechtsvoor, El Ghazi. Wellicht kan hij tegen Willem II oppakken de topvorm weer oppakken die hem vorig jaar in Oranje bracht.

Door sportredactie  Goal.com Foto: Goal.com

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.