Ajax wil peperdure Krul inlijven als vervanger van Cillessen

Gepubliceerd op 20 augustus 2016 om 09:09

Ajax bereidt zich goed voor op het vertrek van Jasper Cillessen naar Barcelona. Volgens de zaterdageditie van De Telegraaf wordt Tim Krul als de ideale opvolger van de 27-jarige Oranje-international gezien. Het dagblad schrijft dat de sluitpost van Newcastle United de eerste kandidaat op een lijstje van mogelijke opvolgers is.

/

Ofschoon directeur spelersbeleid Marc Overmars vrijdag via de officiële kanalen van Ajax liet weten dat de club bereid is om 'heel veel geld' aan de aankoop van een speler te besteden, moet Ajax nu gaan puzzelen of de komst van Krul haalbaar is. Het feit dat Ajax voor de wellicht meest onwaarschijnlijke optie gaat, een keeper van naam met ervaring in de Premier League, zegt veel over de ambitie: de club zet zo hoog mogelijk in.

In een seizoen waarin Krul amper binnen de lijnen stond degradeerde Newcastle United uit de Premier League. De doelman liep tien maanden geleden kruisbandletsel op en moet in principe over minder dan een maand speelklaar zijn. Het is echter onduidelijk hoe de doelman, die op zeventienjarige leeftijd de jeugdopleiding van ADO inruilde voor Newcastle, tegenover een terugkeer naar Nederland staat. Newcastle zelf gaf 6,5 miljoen euro uit voor Matz Sels, maar de Belg heeft in de eerste Championship-duels nog geen grote indruk achtergelaten.

Krul staat voor een belangrijk seizoen. Het contract van de 28-jarige doelman loopt over minder dan een jaar af en hij weet dat een goed seizoen bij bijvoorbeeld Ajax de weg naar een basisplaats in het Nederlands elftal of een mooie Premier League-club kan zijn. Het is onduidelijk of Ajax de Hagenaar kán huren of kopen. Newcastle vraagt naar verluidt vijf miljoen euro voor het afkopen van het nog een jaar doorlopende contract en Krul verdient bovendien het drie- of viervoudige van het salarisplafond van Ajax.

Ajax zou daardoor een huur overwegen, maar kopen geniet de voorkeur. Blijkt Krul onhaalbaar dan wordt doorgeschakeld naar plan B. De naam van Eloy Room werd al geopperd. Trainer Peter Bosz kent de 27-jarige doelman van hun gezamenlijke periode bij Vitesse.

Door Redactie: Voetbalzone Foto: Voetbalzone

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.