Bang voor discriminatie bij Ajax richting Ziyech: "Bij Aissati en Boukhari gezien"

Gepubliceerd op 9 september 2016 om 14:17

Ali Boussaboun is bang dat het Ajax-publiek Hakim Ziyech hard gaat aanpakken als hij niet meteen de hoge verwachtingen kan inlossen. De oud-speler van onder meer Feyenoord, FC Utrecht en ADO Den Haag is bang voor discriminatie jegens de spelmaker.

Bang voor discriminatie bij Ajax richting Ziyech: Bij Aissati en Boukhari gezien

De 37-jarige Boussaboun, die momenteel geen functie in het voetbal bekleedt, denkt dat Ziyech een succes gaat worden in Amsterdam, mits hij geaccepteerd wordt door het publiek. "Als hij een vrije rol krijgt, gaat hij het goed doen ", zegt de oud-aanvaller in gesprek met VICE Sports.

"Die jongen heeft zoveel talent. Ik heb bij Ismaïl Aissati en Nourdin Boukhari wel gezien dat het Ajax-publiek bepaalde spelers helemaal uitfluit als het slecht gaat. Ik ben bang dat ze Ziyech aanpakken als het straks een keer niet goed loopt. Maar Ziyech is mentaal heel sterk, anders had hij niet zo'n prestatie neergezet bij FC Twente toen de club om hem heen helemaal naar de klote ging."

Boussaboun gaat dieper in op discriminatie in het voetbal. "Ik kan me een wedstrijd herinneren van Ajax tegen Internazionale, toen Nourdin nog bij Ajax speelde. Het ging een tijd goed met Ajax, maar op een gegeven moment ging het minder lopen. Meerdere spelers van Ajax begonnen de bal te verspelen, maar elke keer als Nourdin de bal kreeg, werd hij opeens massaal uitgefloten.

Dat was geen toeval. Bij Feyenoord zag ik dat niet, maar bij FC Utrecht zag ik bijvoorbeeld hoe donkere spelers als Robin Nelisse en Leroy George sneller werden uitgefloten. Bij Den Haag precies hetzelfde. Dat heb ik nooit begrepen", aldus de voormalig international van Marokko.

Door:AjaxPrimeur/nieuws/ Foto: AjaxPrimeur

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.