Verbeek kritisch over Ziyech: "Vind dat niks met teamsport te maken hebben"

Gepubliceerd op 11 september 2016 om 10:21

Hakim Ziyech heeft dit seizoen nog geen indruk gemaakt op Gertjan Verbeek. De trainer van VfL Bochum zag de Marokkaanse twee weken terug in actie tegen Sparta - toen nog als speler van FC Twente - en kreeg het idee dat Ziyech fysiek een achterstand heeft.

Naamloos-3059.png"Ik vind dat niks met teamsport te maken hebben. Ik vind het een geweldige voetballer, zodra Twente aan de bal komt. Aan de bal liet-ie daar fantastische dingen zien", vertelt Verbeek over Ziyech, die vorige week voor elf miljoen euro naar Ajax verkaste. "Ik moet de trainer van Twente een compliment geven. Hij kreeg het voor elkaar dat die andere tien spelers in dienst van Ziyech speelden."

De coach verwacht niet dat bij Ajax alles om Ziyech zal draaien. "Daarom ben ik ook wel benieuwd hoe Peter Bosz dat gaat oplossen. Het zal in het begin een creatieve oplossing worden, denk ik. Op dit moment is hij fysiek nog niet top. Ziyech gaf zelf aan dat-ie minder gemotiveerd was, hij deed in de voorbereiding niet alles mee, je zag hem grote pauzes maken tijdens wedstrijden. (...) Dat betekent dat-ie een inhaalslag moet maken bij Ajax."

Door:AjaxPrimeur/nieuws/ Foto: AjaxPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.