Ervaringsdeskundige Anastasiou waarschuwt Ajax: 'Dan zijn ze kansloos'

Gepubliceerd op 15 september 2016 om 09:13

Yannis Anastasiou denkt dat Ajax donderdagavond een pittige wedstrijd te wachten staat in Athene.

Naamloos-3228.png

De Amsterdammers nemen het dan in het kader van de Europa League op tegen Panathinaikos. Anastasiou - tegenwoordig trainer van Roda JC - stond twee jaar lang (2013-2015) aan het roer bij de Griekse grootmacht. 

 "Panathinaikos heeft pas één competitiewedstrijd gespeeld met allemaal nieuwe spelers. Ajax zoekt ook nog naar een vaste formatie. Maar één ding weet ik wel: als Ajax alleen naar Athene gaat om mooi te voetballen, is de ploeg kansloos", vertelt de oud-spits van Ajax in gesprek met het Parool. "Griekse clubs doen er alles aan om een wedstrijd te winnen. Ze zijn sluw, spelen niet alleen met hun voeten. Ajax zal een bepaalde agressiviteit nodig hebben om te winnen."

Het is opvallend dat bij Griekse clubs zelden Griekse trainer in dienst zijn, constateert Anastasiou. Dat heeft te maken met 'een gebrek aan respect voor Grieken'. "Nederlandse clubs hebben het liefst een Nederlandse trainer. Oud-spelers krijgen volop kansen, kijk naar Frank de Boer, Danny Blind, Phillip Cocu, Giovanni van Bronckhorst. De Griekse topclubs hebben allemaal een buitenlandse trainer. Panathinaikos heeft de Italiaan Andrea Stramaccioni, PAOK een Serviër, AEK een Georgiër en Olympiakos een Portugees. Bij de clubs daaronder kom je pas de Griekse trainers tegen, en ook meer Griekse voetballers."

Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto  AjaxvoetbalPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.