Bosz ziet mogelijk voordeel: 'Dat kan alleen als wij de bal snel rond laten gaan'

Gepubliceerd op 15 september 2016 om 09:28

Ajax-trainer Peter Bosz beslist woensdagavond na de afsluitende training of Bertrand Traoré inzetbaar is in de Europa League-wedstrijd tegen Panathinaikos. De aanvaller uit Burkina Faso kampt tijdens het duel met Vitesse met hamstringklachten.

large_9bd52a10e2e692d1e6e7558da035cf9777f792c4-1.jpg

"We gaan straks trainen en dan kijken we hoe het met Traoré gaat. Daarna hakken we de knoop door of hij kan spelen", vertelde Bosz tijdens de persconferentie in Athene. De oefenmeester beschikt verder over een vrijwel fitte spelersgroep. Hij lijkt alvast niet van plan zich aan te passen aan Panathinaikos, dat doorgaans met vijf verdedigers speelt.

"Zij spelen net als PAOK met vijf verdedigers, in die zin kun je ze met elkaar vergelijken", aldus Bosz. "Maar elke tegenstander en iedere omstandigheid is anders. Ik wil niet te veel naar de tegenstander kijken, maar vooral naar onszelf. Er is een grote kans dat Panathinaikos met vijf man achterin speelt, ja. Of dat een reden is voor mij om het aan te passen? Dat kan, maar het hoeft niet."

Bosz erkent dat Ajax wellicht een voordeel heeft, omdat de Griekse competitie vanwege onenigheid over de scheidsrechtersaanstellingen stillag en pas dit weekend van start gaat. "Dat kan alleen als wij de bal snel rond laten gaan. Dan kan het aan het eind doorslaggevend zijn. Maar zij hebben al wel vier duels in Europa gespeeld, dat zijn ook zware wedstrijden."

Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto  AjaxvoetbalPrimeur

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.