Bosz duidelijk over doellijntechnologie: 'Dan vind ik dat raar en onterecht'

Gepubliceerd op 27 september 2016 om 10:44

Peter Bosz is groot voorstander van doellijntechnologie. De Ajax-trainer vindt dat wedstrijden zo eerlijk mogelijk moeten verlopen.

Naamloos2-670.png

Tot de winterstop is er dit seizoen een doellijntechnologiesysteem geïnstalleerd in de Amsterdam Arena. Afgelopen zaterdag werkte het systeem tegen PEC Zwolle in het voordeel van Ajax. Kasper Dolberg schoot snoeihard via de onderkant van de lat raak en de scheidsrechter van dienst wist dankzij het systeem dat de bal erin zat. "Ik kan me voorstellen dat je daar als PEC van baalt. Maar het is wel het eerlijkst", zegt Bosz tegen Ajax TV.

"Ook als het tegen ons is: wanneer de bal over de lijn is moet het gewoon een doelpunt zijn", vindt de oefenmeester. "Er zijn mensen die zeggen dat het de charme van het spel is dat de arbitrage er wel eens naast zit. Dat vind ik dus niet. Als je op zo'n manier een wedstrijd verliest die je verdiend had om te winnen vind ik dat gewoon raar en onterecht. Ik vind het alleen maar goed dat dit straks helemaal mogelijk is", besluit Bosz.

Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto:  AjaxvoetbalPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.