De Boer begrijpt Ajax-trainer Bosz wel: "Hij kan een revelatie worden"

Gepubliceerd op 27 september 2016 om 10:55

Daley Sinkgraven als linksback bij Ajax. Het was even een gek gezicht, maar Ronald de Boer denkt dat de aanvallende middenvelder wel degelijk een moderne linksback kan worden

Naamloos2-676.png"Iedereen weet dat hij goed kan voetballen. Heeft de energie om mee op te komen en is ook nog eens bloedsnel", begint De Boer tegenover het Algemeen Dagblad. "Mitchell Dijks is puur verdedigend natuurlijk beter, maar ik geloof wel dat Sinkgraven in die rol kan groeien. Je ziet nu al felheid die je eerder niet bij hem zag. En hij heeft gevoel voor positie, dan kun je als verdediger al een hoop problemen voor zijn."

De nodige oud-spelers werden in het verleden ook omgetoverd van aanvallend ingesteld naar een verdediger. "Natuurlijk moet je zoiets een keer proberen. We hebben het over Ajax, hè. Wat heb je aan een verdedigende back als je zelf de bal hebt? Maar in de grote wedstrijden zou ik wel twee keer nadenken", benadrukt De Boer.

"Vroeger werd er wel eens denigrerend gesproken over backies, hè. Die tijden zijn wel voorbij. De vleugelverdedigers zijn nu erg belangrijk. En ook nog eens spelers waar elke liefhebber graag naar kijkt. Jordi Alba, Dani Alves, David Alaba. Die zien we toch allemaal graag spelen?" De Boer tot slot over Sinkgraven: "Hij kan een revelatie worden."

Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto:  AjaxvoetbalPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.