De Mos weet waar Standard Ajax pijn kan doen: "Dat zijn de spelers van Ajax niet"

Gepubliceerd op 27 september 2016 om 13:56

In België gelooft men niet in een goed resultaat van Standard Luik tegen Ajax, maar zo ziet Aad de Mos dat niet. Volgens hem liggen er kansen voor de Belgen, al wijst hij de Amsterdammers wel als favoriet aan.

Naamloos2-682.png"Ajax is favoriet. Individueel is elke speler van hen beter, maar het is 60-40 in het voordeel van Ajax", aldus De Mos in La Dernière Heure. De analist weet wel hoe Standard Ajax pijn kan doen. "Je moet druk zetten op de centrale verdedigers van Ajax", analyseert de ex-coach. "Dan kunnen ze niet anders dan de bal naar voren rammen. Dat zou een groot cadeau zijn voor Alexander Scholz en Kostas Laifis." De Mos ziet nog een mogelijk pijnpunt bij Ajax. "Standard moet profiteren van de stilstaande fases. De spelers van Ajax zijn niet al te groot."

Ajax mag dan wel favoriet zijn voor hem, hij denkt niet dat de Ajacieden gaan winnen. "Ik gok toch op 1-1. Sinds een week is er een nieuw elan dankzij enkele goede resulaten. Het zal niet makkelijk worden voor Standard, want het stadion zal nagenoeg vol zitten. Dat Hakim Ziyech er niet bij is wegens schorsing, is dan weer een goede zaak", besluit hij.

Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto:  AjaxvoetbalPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.