Peter Bosz: Nu werd het toch nog een beetje billenknijpen

Gepubliceerd op 30 september 2016 om 10:05

Trainer Peter Bosz was donderdag tevreden over een goede eerste helft en een uiteindelijke overwinning van Ajax op Standard Luik in de Europa League (1-0).

,,Voor rust hebben we kansen gekregen en de tegenstander laten lopen. Het was jammer dat we de 2-0 niet maakten. Daardoor werd het in de slotfase nog een beetje billenknijpen.''

Bosz had twee verklaringen voor de mindere tweede helft van Ajax. ,,Zij staan achter en gaan iets meer druk zetten'', stelde hij. ,,Maar wij vergaten ook te voetballen. Lasse Schöne liet ons in de eerste helft voetballen, maar in de tweede helft heb ik toch Riedewald gebracht om de zege over de streep te trekken.''

Kasper Dolberg maakte de enige treffer voor Ajax. De Deense tiener kan volgens Bosz niet drie volledige wedstrijden in een week spelen. Maar hij schrijft hem nog niet af voor de competitiewedstrijd van zondag tegen FC Utrecht. ,,We moeten voorzichtig met hem zijn en hem rust geven. Maar dat kan ook door hem zoals nu voortijdig naar de kant te halen of een training over te laten slaan. Je kan hem op meerdere manieren ontlasten.''

,,Ik ben blij met de goede start in de Europa League'', doelde Bosz op twee overwinningen en een voorsprong van vijf punten op Standard Luik en zes punten op Panathinaikos. ,,Als sportman wil je graag in de Champions League uitkomen. Maar in de Europa League is de kans op overwinningen groter. We willen nu in deze competitie lang meestrijden.''

Door de Redactie AD: Foto: ANP