Ajacied vraagt geen uitleg: 'Na vier wedstrijden ben ik wel uitgerust, hoor'

Gepubliceerd op 14 oktober 2016 om 11:34

Jaïro Riedewald leek haast een zekerheidje in het elftal van Ajax, maar de laatste weken zat hij steevast op de bank. De twintigjarige verdediger wil niet bij de pakken neerzitten.

Naamloos-3705-93.png

Voor Riedewald kwam zijn reserverol als een donderslag bij heldere hemel. "In de bekerwedstrijd tegen Willem II wilde de trainer wat reserves aan het werk zien en kreeg een aantal andere basisspelers en ik rust", zegt hij in De Telegraaf. Met een grimas: "Maar na vier wedstrijden ben ik nu wel uitgerust, hoor. Nee, ik heb nooit om uitleg gevraagd. Waarom niet? Ik wil niet klagen, ga gewoon nog harder vechten voor een basisplaats."

Riedewald is centraal achterin zijn plekje kwijtgeraakt aan Nick Viergever en op 'zes' staat momenteel Lasse Schöne. "Ik moet en wil niet naar anderen kijken. Met Kenny Tete en Riechedly Bazoer kwamen we vorig seizoen vast in het eerste en hadden we dit jaar grootse plannen om iets moois neer te zetten. Nu zit het even tegen en moeten we elkaar steunen op moeilijke dagen en motiveren om het de trainer nóg moeilijker te maken."

"Ik weet zeker dat we hem (Bosz, red.) zullen overtuigen dat we gewoon in het elftal horen", aldus Riedewald, die ook nog kansen ziet als linksback, een plek die hij eigenlijk niet zag zitten. "Maar als ik me via de linksbackplaats weer terug in het elftal kan spelen, moeten we het daar nog maar eens over hebben."

Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto:  AjaxvoetbalPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.