ADO Den Haag wil jubileum Ajax-coach Bosz verpesten

Gepubliceerd op 16 oktober 2016 om 10:57

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Speelronde negen wordt afgesloten met een treffen tussen ADO Den Haag en Ajax.

Naamloos-3705-218.png

• Ondanks vier achtereenvolgende nederlagen nam ADO Den Haag na acht speelrondes de negende plaats in met tien punten. Ajax bezit negentien punten. De Amsterdammers wonnen zes keer en leverden alleen punten in tegen Roda JC (2-2) en Willem II (1-2).

• Met 42 eerdere ontmoetingen in Den Haag is ADO - Ajax met recht een Eredivisie-klassieker te noemen. Hoe de balans zich verhoudt? De thuisploeg realiseerde elf zeges, Ajax kwam 22 keer tot winst en negen keer hielden beide teams een punt over aan de confrontatie.

• Een onvergetelijke editie van dit duel vond plaats in het seizoen 2009/10. Dankzij een treffer in de blessuretijd van Toby Alderweireld won Ajax met 0-1. De Belgische verdediger klopte Ricky van den Bergh, die in het doel plaatsnam nadat Barry Ditewig een rode kaart incasseerde. Van den Bergh maakte indruk met enkele reddingen, maar op het schot van Alderweireld was hij kansloos.

• ADO is na een flitsende start de kluts kwijt. De formatie van coach Zeljko Petrovic tracht tegen Ajax de vijfde achtereenvolgende competitienederlaag te voorkomen. De laatste keer dat ADO vijf keer achtereen onderuit ging, was in het voorjaar van 2013.

• Ernestas Setkus was na acht speelrondes de keeper met de meeste reddingen in de Eredivisie. De ADO Den Haag-keeper keerde 39 inzetten in de eerste acht speelrondes.

• Ajax probeert voor het dertigste officiële duel op rij tot scoren te komen. De laatste keer dat de Amsterdammers een dergelijke reeks realiseerden was in 1998. Destijds kwam Ajax in 42 achtereenvolgende wedstrijden tot scoren.

• Peter Bosz gaat zijn driehonderdste Eredivisie-wedstrijd coachen. De achtvoudig international staat op 119 zeges, 67 gelijke spelen en 113 nederlagen.

• Ajax is de favoriete opponent van Edouard Duplan. De aanvaller van ADO Den Haag maakte in veertien Eredivisie-wedstrijden tegen de Amsterdammers zes goals. Dat zijn er minimaal twee meer dan tegen elke andere Eredivisie-club.

Door de Redactie VI: Foto: VI

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.