Ajax-verdediger benieuwd hoe Feyenoord titeldruk 'handelt': 'Niet dé kandidaat'

Gepubliceerd op 17 oktober 2016 om 11:47

Nick Viergever ziet De Klassieker tegen Feyenoord van zondag in De Kuip als een mooi meetmoment voor Ajax. De 27-jarige verdediger hoopt dat de kampioenskoorts die heerst in Rotterdam-Zuid iets met de aartsrivaal doet.

download1-70.jpg

"Feyenoord zit er goed in en ze hebben op de juiste momenten wat mazzel. Ik hoorde dat ze bij NEC een mindere wedstrijd hebben gespeeld, maar weten die wedstrijd toch winnend af te sluiten", vertelt Viergever in De Telegraaf. "De ploeg zit goed in elkaar. Ze hebben iedereen binnenboord gehouden en hebben op vorig seizoen voortgeborduurd. Je ziet dat ze vastigheden en scorend vermogen hebben en ze incasseren weinig tegengoals."

De hoop op een titel is dan ook groot in Rotterdam, weet Viergever. "Je hoort nu alweer veel mensen over de Coolsingel en dat neemt toch een bepaalde druk met zich mee. Misschien resulteerde dat al in de moeizame strijd bij NEC." Door de huidige stand is Feyenoord vanzelfsprekend titelkandidaat. "Maar ik vind nog niet dé kampioenskandidaat. Ik ben benieuwd hoe ze omgaan met de kampioensdruk die er nu al is."

Viergever verwacht dat de neutrale toeschouwer zondag spekkoper is in De Klassieker. "Ik reken op een open wedstrijd, nadat we allebei uit een Europees duel komen. Wij willen in De Kuip het spel maken en Feyenoord zal met het publiek erachter voor elke meter strijden. Het hangt ervan af wie op het middenveld de baas is."

 Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto:  AjaxvoetbalPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.