Opvallende beslissing Bosz: "Gudelj absoluut geen logische vervanger van Schöne"

Gepubliceerd op 21 oktober 2016 om 07:08

De Ajax-opstelling voor het duel met Celta de Vigo kende eigenlijk maar één verrassing: niet Riechedly Bazoer of Jaïro Riedewald, maar Nemanja Gudelj kreeg een basisplaats. Ajax-watcher Freek Janssen duidt de zaak.

downloads-104.jpg

Lasse Schöne bleef in Nederland achter wegens een blessure en dus moest Peter Bosz een vervanger aanwijzen. Velen gingen uit van een basisplaats voor Riedewald, die door Bosz eerder op het middenveld werd gebruikt. "Gudelj is absoluut geen logische vervanger van Schöne", aldus Janssen tegenover Voetbal International. "Ik, en velen met mij, gingen er van uit dat Riedewald de plek van Schöne over zou nemen."

"Riedewald heeft het helemaal niet zo heel slecht gedaan op die positie, het is niet zo dat het een flop is gebleken. Maar Bosz ziet het toch anders, bij hem heeft Gudelj een streepje voor. Tijdens de vorige wedstrijd in de Europa League was Hakim Ziyech geschorst, ook toen was het Gudelj die de plek over nam. Hij heeft dus toch het idee dat Gudelj meer tegen een basisplaats aanzit dan Riedewald."

Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto:  AjaxvoetbalPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.