Bosz: Duel met Feyenoord belangrijk, maar niet cruciaal

Gepubliceerd op 21 oktober 2016 om 14:57

De Klassieker staat zondag weer op het programma en zowel Ajax als Feyenoord verkeren in de juiste vorm om er een heerlijk duel van te maken, zo denkt ook Ajax-trainer Peter Bosz. ,,Ik heb geen glazen bol, maar ik denk dat het een leuke wedstrijd wordt, al weet ik natuurlijk niet wat Feyenoords intenties zijn."

Naamloos2-824.png

Bosz voegt daaraan toe dat het duel met Feyenoord wel belangrijk is, maar nog niet cruciaal. ,,In die fase van de competitie zijn we nog niet."

De hoofdtrainer, die vijf jaar bij Feyenoord speelde, meent dat het spel van Ajax steeds leuker is om naar te kijken en wil zondag in De Kuip het initiatief nemen. ,,Dat willen we opbouwend doen. De backs krijgen in het huidige voetbal veel ruimte om op te komen, maar centrale verdedigers spelen daar ook een grote rol in. Die moeten ook opkomen, zoals Davinson Sánchez soms al doet.''

Dat uitblinker Hakim Ziyech gisteren naar de kant werd gehaald tegen Celta de Vigo was niet vanwege de Klassieker, zo stelt Bosz.  ,,De voorbereiding op die wedstrijd begint vandaag pas. We gaan zo voor het eerst naar de beelden van Feyenoord kijken.''

De Klassieker staat zondag om 14.30 uur op het programma. Het gat tussen de koploper Feyenoord en de Amsterdammer bedraagt nu nog vijf punten.

Door de Redactie AD: Foto:  Ronald Bonestroo

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.