Ajax beleeft eenvoudige avond bij Kozakken Boys

Gepubliceerd op 27 oktober 2016 om 09:16

Kozakken Boys is er woensdagavond niet in geslaagd om het Ajax in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB Beker zo moeilijk te maken als in 2007 het geval was.

In Werkendam had het jonge B-elftal van trainer Peter Bosz geen enkele moeite met de thuisploeg. Het werd 1-6.

Het was ongetwijfeld even een omslag voor de selectie van Ajax. Van een grimmige Klassieker tegen de grote rivaal in Rotterdam, naar een bezoek bij Kozakken Boys in de tweede ronde van de beker. Het kan dan eigenlijk alleen maar tegenvallen als er van je wordt verwacht dat je er even een walk-over van maakt als favoriet. In 2007 gebeurde dat, toen Ajax ontsnapte in verlenging.

Toch maakten de Amsterdammers het zichzelf niet moeilijk, het werd namelijk inderdaad eenrichtingsverkeer. Hoewel Kozakken Boys gretig begon en liet zien dat het in ieder geval volop de strijd aan wilde gaan, werd het na een klein halfuur wel 0-1 via Mateo Cassierra. Tien minuten later gaf het scorebord in sportpark De Zwaaier al 0-3 aan. Opnieuw was de Colombiaan trefzeker, terwijl ook Anwar El Ghazi voor een treffer tekende.

De belangrijke pionnen aan Amsterdamse zijde waren Vaclav Cerny, die vanaf de linkerkant mocht beginnen, en Abdelhak Nouri. Beiden waren continu aanspeelbaar door slimme loopacties. Voor rust zette Cerny al twee assists én nog een goal op zijn naam (0-4). De afronding op techniek was fraai na een snelle uittrap van Diederik Boer.

Met Matthijs de Ligt en Jaïro Riedewald in het centrum en Kenny Tete en Mitchell Dijks als backs, gaf Ajax zelden iets weg. Het had de wedstrijd onder controle, hield het tempo hoog en vond vooral via Donny van de Beek en Nouri telkens de vrije man op het middenveld.

De man van de tweede helft was Pelle Clement. De jongeling mocht invallen en schoot meteen twee keer raak tijdens zijn debuut in Ajax 1. In de slotfase zorgde Raily Ignacio ervoor dat de vele supporters in Werkendam niet voor niets waren gekomen. Hij ramde de bal hard en laag in de verre hoek (1-6).

Door de Redactie FC UpDate Foto: FC UpDate

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.