Droomdebuut voor Ajacied Clement: "Grandioos gevoel"

Gepubliceerd op 27 oktober 2016 om 09:23

Pelle Clement schaarde zich woensdagavond in een illuster rijtje. Hij hield de Ajax-traditie in stand, door bij zijn officiële debuut in de hoofdmacht meteen tot scoren te komen.

download-8low1-91.png

Daarmee volgde hij het voorbeeld van onder meer Johan Cruijff, Frank Rijkaard, Marco van Basten en Patrick Kluivert. Maar twee keer scoren tijdens het debuut is nog specialer. Het lukte Clement, die daarmee in de voetsporen treedt van Jairo Riedewald, Ole Tobiasen, Henning Jensen, Loek den Edel en Rinus Michels.

Clement kwam in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys (1-6 winst) direct na rust in het veld voor Anwar El Ghazi. Hij had slechts vijf minuten nodig om te scoren en maakte later ook nog zijn tweede van de avond. "Het gevoel na mijn debuut is super natuurlijk", jubelt de jonge aanvaller na zijn droomdebuut bij Ajax TV. "Ik heb met mijn doelpunt de traditie van scorende debutanten in stand gehouden."

"Voorafgaand aan de wedstrijd was ik wel wat zenuwachtig", geeft Clement toe. "Het feit dat mijn naam bij de wissels stond vond ik al mooi om te zien. Vooraf verzamelen bij de Amsterdam ArenA en met het eerste mee met de bus, het was allemaal nieuw voor mij. Aan de andere kant zaten er genoeg jonge jongens bij de wedstrijdselectie die me vertelden wat ik kon verwachten. Uiteindelijk scoorde ik twee keer en werd het een fantastisch debuut. Toen ik vrijliep riep ik Abdelhak Nouri en toen wist ik dat de kans groot was dat ik de bal ook zou krijgen. Toen ik vervolgens scoorde gaf me dat een grandioos gevoel. Dan maakt het niet veel meer uit of je een of twee doelpunten maakt."

Door de Redactie FC UpDate Foto: FC UpDate

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.