Bosz looft Dolberg na hoofdrol bij winst Ajax op Celta de Vigo

Gepubliceerd op 4 november 2016 om 13:59

Trainer Peter Bosz was donderdag erg te spreken over het optreden van Kasper Dolberg namens Ajax tegen Celta de Vigo. De pas 19-jarige spits had met de openingstreffer en zijn goede spel een groot aandeel in de 3-2 zege.

Ajax plaatste zich door de winst voor de knock-outfase van de Europa League. Dolberg was voor zijn doelpunt ook al een paar keer dicht bij succes.

"Hij heeft het weer laten zien", aldus Bosz. "Bij een spits van Ajax heb je een bepaald beeld. Dolberg heeft heel veel eigenschappen van zo'n speler. Hij speelt op de moeilijkste positie in ons elftal."

De 52-jarige trainer is wel beducht voor een mindere periode van Dolberg. "Ik weet niet waar dit gaat eindigen. Hij zal ongetwijfeld een terugslag krijgen, daar krijgt iedere jonge speler mee te maken."

"Maar hij heeft erg veel potentie. Daarom is hij ook opgeroepen voor de Deense nationale ploeg. Dat is geweldig voor hem en bijna logisch als je hem ziet spelen. Maar wij moeten maar afwachten hoe hij terugkomt. Hij heeft ook rust nodig."

Fraaie treffer

Tegen Celta opende de jonge Deen met een fraaie treffer de score. "Ik had een verdediger in mijn rug en draaide weg", analyseerde hij nuchter. "Op zo'n moment ben ik best kalm. Ik schoot hem goed binnen."

Dolberg was ook kritisch op zichzelf. "Ik had er nog wel een paar kunnen maken. We kregen sowieso veel kansen en waren ruim zeventig minuten de betere ploeg. Jammer dat het na die 3-0 nog even spannend werd. Maar het belangrijkste is dat we een ronde verder zijn."

Dolberg scoorde tot dusver acht keer en gaf drie assists in de negentien wedstrijden waarin hij namens Ajax in actie kwam.

Ajax speelt in de groepsfase op 24 november nog thuis tegen Panathinaikos en op 8 december gaat de ploeg van trainer Peter Bosz op bezoek bij Standard Luik.

Door de Redactie NuSport: Foto: ProShots

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.