Sinkgraven onaangenaam verrast door Ajax-trainer Bosz: "Ik schrok me rot"

Gepubliceerd op 5 november 2016 om 13:14

Daley Sinkgraven voetbalt dit seizoen vaak als linksback bij Ajax. De 21-jarige speler is van nature een aanvallende middenvelder, maar werd door trainer Peter Bosz plotseling op de backpositie geprobeerd. Een onaangename verrassing

Naamloos2-944.png

"Ik schrok me rot toen de trainer me linksback wilde opstellen, omdat ik nog nooit op die positie had gespeeld", zegt Sinkgraven in De Telegraaf. "Maar daarna kon ik snel de knop omzetten. Het was een kans. De trainer zei ook dat ik het als een mogelijkheid moest zien en niet als een teleurstelling."

Sinkgraven stelt niet dat hij zich enkel en alleen op de positie van linksback focust. "Dat is te vroeg om te zeggen, maar ik maak mijn minuten en daar ben ik blij mee", aldus de speler, die gelijkenissen vertoont met Arthur Numan. Hij werd ook omgeturnd tot linksback. "Numan? Ja, die ken ik. Omdat hij ons bij Oranje onder zoveel in Glasgow rondleidde toen we tegen Schotland speelden."

Uiteindelijk belandde Numan via onder meer PSV en Glasgow Rangers bij Oranje. "De voetballer ken ik niet, maar wat je me nu vertelt, is hij een mooi voorbeeld. Ik hoop dat ik hem achterna kan."

Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto:  AjaxvoetbalPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.