Cillessen ziet 'nadeel' bij Ajax: "Dat merk ik nu ook hier in Barcelona"

Gepubliceerd op 18 november 2016 om 14:57

Jasper Cillessen staat sinds de zomer onder contract bij FC Barcelona, maar dat betekent niet dat hij zijn oude club Ajax uit het oog is verloren. Hij ziet de Amsterdammers dit seizoen kampioen worden.

large_21cca0da578ac9dc730750dfcc8735837f5973c5-11.jpg

Cillessen vindt Ajax sterk genoeg voor de landstitel. "Ja, Ajax moet altijd voor de titel spelen, dus ik vind Ajax ook sterk genoeg om de titel te kunnen winnen. En zoals vaker moet de ploeg zich altijd even aanpassen en als het dan eenmaal staat, komen de resultaten vanzelf. Dat is nu ook weer het geval", vertelt de doelman aan Ajax Showtime.

Ondanks de goede resultaten is het onrustig in Amsterdam. Nemanja Gudelj en Anwar El Ghazi zijn uit de selectie gezet, omdat ze niet kunnen leven met hun rol op het tweede plan. Cillessen hoopt dat de rest van de Ajax-selectie gefocust blijft.

"Een brede selectie is belangrijk voor een topclub. Je speelt natuurlijk veel wedstrijden met de competitie, beker en Europa League. Bovendien heb je ook de nodige internationals, dus je hebt iedereen keihard nodig", zegt hij. "Dat merk ik nu ook hier in Barcelona. We spelen veel wedstrijden en hebben helaas veel blessures."

Door de Redactie  AjaxvoetbalPrimeur Foto:  AjaxvoetbalPrimeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.