Heet avondje voor Guardiola in Estádio da Luz

Gepubliceerd op 13 april 2016 om 17:52

Bayern München gaat vanavond op zoek naar een doelpunt. In Lissabon moeten de Duitsers tegen Benfica de 1-0 voorsprong verdedigen en daarvoor moeten ze een doelpunt maken, denkt coach Pep Guardiola.

864x486-189.jpg

Bayern heeft normaal gesproken niet zoveel moeite met scoren. Dit seizoen vond de club uit München al 26 keer het doel in negen Champions Leagueduels. Toch had de ploeg van Guardiola vorige week grote moeite met Benfica. Arturo Vidal vond wel al in de tweede minuut het doel, maar daar bleef het ook bij.

Vanavond moeten de meegereisde Bayern-supporters minimaal twee keer kunnen juichen in het Estádio da Luz, tenminste als het aan Guardiola ligt. "Natuurlijk denken we aan het verdedigen van onze voorsprong, maar we zullen proberen om een doelpunt te maken en zo door te gaan naar de volgende ronde."

Afscheid

Die volgende ronde is de halve eindstrijd. Guardiola bereikte de afgelopen twee seizoenen ook al de halve finales met Bayern München, maar de finale, dat lukte niet. De Spaanse coach won met Barcelona al twee keer de Champions League en wil met die titel ongetwijfeld ook afscheid nemen in Duitsland. Volgend seizoen is hij de trainer van Manchester City, dat zich gisteravond al wist te plaatsen voor de halve finales.

Allemaal toekomstmuziek. Eerst wacht vanavond Benfica. Thomas Müller kijkt ernaar uit. "Dit zijn de wedstrijden waar je kippenvel van krijgt en waar we het hele jaar zo hard voor werken. We hebben een goede uitgangspositie, maar dat telt verder niet", aldus Müller.

"In het voetbal kunnen rare dingen gebeuren als de concentratie te veel is gericht op wat er in de eerste wedstrijd is gebeurd."

 http://nos.nl/sport/ Foto ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.