Simeone won nog nooit van Enrique's Barça, maar hij zal nooit opgeven

Gepubliceerd op 13 april 2016 om 17:58

Sinds Luis Enrique in 2014 bij Barcelona aan het roer kwam, heeft Atlético Madrid nooit meer gewonnen van de Catalanen.

480x270-181.jpg

En dat terwijl de stugge en altijd fitte ploeg van Diego Simeone een plaag is voor alle andere topclubs.

Maar wil Atlético de halve finales van de Champions League halen, dan zal er vanavond voor eigen publiek toch echt een manier gevonden moeten worden om de machine van Enrique te ontregelen, want in Barcelona wonnen de Catalanen met 2-1.

Intens, snel en hard

"We moeten zorgen dat het een wedstrijd wordt zoals wij dat willen. Dat betekent intens, snel en hard. Zij zullen spelen zoals ze altijd spelen", aldus Simeone. "Atlético zijn betekent volhouden, duelleren, nooit opgeven, weten dat sommige rivalen beter zijn, maar dat we de strijd met ze kunnen aangaan. Dat is onze kracht."

De enige keer dat de Madrilenen onder Simeone wonnen van Barcelona was in de kwartfinales van de Champions League in 2014. Het kan dus wel. Toen stond Barça nog onder leiding van de Argentijn Gerardo Martino.

Na dat seizoen werd Enrique coach in Catalonië en kwamen de strijders van Simeone er niet meer aan te pas. Alle zeven ontmoetingen gingen verloren. Vorige week nam Atlético nog een 1-0 voorsprong, maar na een vroege rode kaart voor Fernando Torres kantelde het duel.

Barcelona won dus wel, maar de laatste weken hapert de Catalaanse machine. In de Spaanse competitie werd er al drie duels op rij niet meer gewonnen. Sterker nog, de laatste twee wedstrijden gingen verloren en de voorsprong op Atlético slonk zo tot drie punten.

"Maar we zijn nog steeds dicht bij onze doelen. We zijn van onszelf afhankelijk", aldus Andrés Iniesta over de mogelijkheid om de Champions League, de Spaanse titel en de Spaanse beker te winnen.

"We gaan ons niveau opkrikken, want wij zijn Barcelona", zei Enrique. "Ook nu gaan we voor de winst en niet speculeren op een ander resultaat. We gaan voetballen en beter zijn dan de tegenstander, een tegenstander die ons goed kent."

De vormcrisis van Barça kan niet los worden gezien van de vormcrisis van Lionel Messi. Het Argentijnse wonderkind heeft al 362 minuten (vier duels) niet meer gescoord. Maar Atlético is gewaarschuwd: tegen hen maakte Messi al 25 doelpunten in 29 duels.

Enrique kan beschikken over een fitte basiself, maar op de bank heeft hij wat minder te kiezen. Verdedigers Jérémy Mathieu, Thomas Vermaelen en Aleix Vidal zijn niet beschikbaar, net als middenvelder Rafinha en aanvaller Sandro Ramirez. Atlético mist de geschorste Torres.

http://nos.nl/sport/  Foto ANP

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.