Atlético Madrid plaatst zich na spektakelstuk voor finale

Gepubliceerd op 4 mei 2016 om 08:10

Atlético Madrid bereikte dinsdag voor de tweede keer in drie seizoenen de finale van de Champions League.

De ploeg van coach Diego Simeone deed dat ten koste van Bayern München op vertrouwde wijze. Eén geslaagde counter was voldoende om het doelpunt te maken dat Bayern na de 1-0-nederlaag in Madrid dwong drie keer te scoren. Het team van vertrekkend coach Pep Guardiola bleef op 2-1 steken. Atlético treft mogelijk net als twee jaar geleden stadgenoot Real Madrid dat woensdag tegen Manchester City speelt.

Atlético-coach Diego Simeone had Diego Godin terug. De Uruguayaan, hersteld van een hamstringblessure, vormt samen met zijn jonge landgenoot José Maria Gimenez het hart van veruit de minst gepasseerde defensie in de Primera División. Ook Europees is er, zo weet PSV, amper doorkomen aan.

De doelpunten zouden duur zijn, wist Guardiola die zijn ploeg de storm op het doel van Jan Oblak langzaam zag opvoeren. In de 20ste minuut was spits Robert Lewandowski dicht bij een treffer op aangeven van Thomas Müller. Oblak voorkwam een doelpunt zoals hij vier minuten later ook een poging van Franck Ribéry verijdelde.

Het was de Spaanse middenvelder Xabi Alonso die in de 31ste minuut het gat vond. Uit een vrije trap schoot hij door de benen van Gimenez raak. Drie minuten later had Gimenez opnieuw een negatieve hoofdrol. Hij trok landgenoot Javi Martinez naar de grond waarop arbiter Cüneyt Çakir weinig anders kon dan een strafschop geven. Müller miste de buitenkans terwijl Xabi Alonso ook in de rebound Oblak niet kon passeren.

Simeone bracht na rust met de Belg Yannick Carrasco een extra aanvaller in. Het veranderde niet veel aan het spelbeeld maar het beoogde doel werd al in de 54ste minuut bereikt. Fernando Torres, tot dat moment onzichtbaar, bediende Antoine Griezmann. De Fransman kon dankzij mistasten van David Alaba alleen af op Manuel Neuer en rondde koelbloedig af.

Bayern moest op jacht naar doelpunten, zoals het eerder tegen Juventus ook al tot een inhaalrace werd gedwongen. Ruim een kwartier voor tijd kopte Lewandowski raak op aangeven van Vidal. Zes minuten voor tijd kreeg Torres de ultieme kans het duel voortijdig te beslissen. De aanvaller werd net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald door Martinez, maar Çakir zag er een penalty in. Torres zelf miste vanaf elf meter, een fout zonder gevolgen.

Door: Redactie AD/Sportwereld Foto: AFP/ Reuters